Return to site

Ondernemende gemeente

Over zachte verplaatsingen en een sterke lokale economie

Met Eva Van Eenoo (Fietsersbond), Jochen Goekint (Unizo) en Myriam Rebahi (detailhandelcoach van Provincie Antwerpen)

Een tendens die we sinds midden jaren ’90 zien is een sterke daling van het aantal superettes en bedieningswinkels. Die werden op tien jaar (1996-2006) tijd gehalveerd ten voordele van de grotere supermarkten en de discounters. In veel gevallen verdween de buurtwinkel, bakker of slager uit het centrum van de gemeente en kwamen er perifeer gelegen supermarkten in de plaats.

Voetgangers en fietsers zijn frequentere bezoekers, terwijl automobilisten meer per bezoek besteden. Doordat ze vaker langskomen doen fietsers en voetgangers meer impulsaankopen. Er valt dus wat te zeggen voor het behouden van winkels op wandel- en fietsafstand...

 

Deze sessie wordt vormgegeven door Fietsersbond (Eva Van Eenoo).

Jochen Goekint van Unizo en Myriam Rebahi, detailhandelcoach van Provincie Antwerpen zijn gastsprekers om rond de ondernemende gemeente samen met u aan de slag te gaan.

 

Mobiliteit en bereikbaarheid zijn, bij het streven naar een kern waarin tal van activiteiten thuishoren, een niet te onderschatten thema.

 

In deze workshop tonen we aan dat zachte verplaatsingen de (lokale) economie wel degelijk versterken. En we gaan samen na hoe je als gemeentebestuur toe kan werken naar verandering mét draagvlak van lokale ondernemers.

Achtergrondinfo bij de ondernemende gemeente:

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly