Return to site

Kindvriendelijke gemeente

In deze sessie gaan we onder voorzitterschap van de Ambrassade na hoe de mobiliteit in je gemeente kindvriendelijk(er) wordt. Je krijgt inspirerende voorbeelden uit Turnhout en Edegem met do’s en don'ts en leert hoe je verschillende speel- en jeugdplekken via aangename, groene en veilige verbindingen kan aaneenschakelen.

 

Met: Raf Verbruggen (Ambrassade), Jeroen Van Laer (schepen voor o.m. jeugd en participatie in Edegem) en Wouter Verhaert (mobiliteitsambtenaar Stad Turnhout)

Kinderen zijn zeer kwetsbare weggebruikers. Het is belangrijk dat ze de noodzakelijke skills om zich in het verkeer te begeven aanleren. De afgelopen decennia hebben ze sterk ingeboet aan vervoersautonomie. De oorzaak hiervan is een toenemende (subjectieve) verkeers- en sociale onveiligheid.

 

Ook op lange termijn heeft dit negatieve gevolgen: de achterbankgeneratie heeft weinig praktijkervaring in het verkeer en loopt zo een hoger risico op ongevallen wanneer ze zich later wel zelfstandig gaan verplaatsen.

De gemeente kan naast verkeerseducatie in de scholen inzetten op kindvriendelijke publieke ruimte en de aanleg van speelweefsel. Speelweefsel is een term voor een netwerk dat alle informele en formele (speel)plekken omvat, en de routes die deze plekken verbinden.

(c) Stad Gent
All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly